Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 februari, 2023 - 06:30Uppdaterad: fredag, 24 februari, 2023 - 10:48
  • Arkivbild. Ålands idrottscenter. Foto: ML.

Arbetsgrupp ska få ekonomin i skick för Ålands idrottscenter

Nu ska det tillsatts en arbetsgrupp som ska ge förslag på förändringar som ökar den ekonomiska stabiliteten på längre sikt för Ålands idrottscenter.

Kommunstyrelsen har utsett ordförande Sven-Anders Danielsson och kommundirektör Magnus Sandberg att tillsammans med ett par medlemmar från Ålands idrottscenters styrelse ingå i arbetsgruppen. Ålands idrottscenter har kämpat med ekonomin i något år.

Fullmäktige beviljade ett tilläggsanslag på högst 100.000 euro för 2022 eftersom kostnaderna var högre än förväntat. Av dessa medel använde Ålands idrottscenter 47.000 euro för att täcka upp de ökade kostnaderna. I budgeten för förra året fanns ett verksamhetsbidrag på 210.000 euro, men det har inte täckt de stigande kostnaderna, bland annat har el och värme kostat 70.000 euro mer under de första tio månaderna 2022 än vad kostnaden var under hela 2021.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »