Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 oktober, 2012 - 14:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ändringar på norra linjen<br>p g a Alfågelns elfel

Det blir en del ändringar i trafiken på norra linjen i dag på grund av att Alfågeln drabbades av strömavbrott i morse. Alfågeln har ersatts av Skiftet som ska sköta trafiken på norra linjen resten av dagen. Skiftet avgick en timme försenad från Hummelvik klockan 13. Skiftets tur från Långnäs klockan 16 kommer att köras av Knipan. Alfågeln fick tidigt i morse tekniska problem strax innan man skulle lägga till i Kumlinge. Fartyget blev av med strömmen vilket ledde till förlorad manöverförmåga. Man valde då att lägga sig till ankars mellan Enklinge och Kumlinge. Alfågeln hade 32 passagerare ombord och de fördes i land med hjälp av sjöräddningens fartyg Svante G och privata båtar. Landskapets rederichef Kaj Jansson säger att det inte blev en allvarlig situation eftersom man hade fritt vatten och bra väder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »