Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 februari, 2012 - 15:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ändrad tillsyn av miljö och djurhälsa

Det blir tre myndigheter som skall övervaka att EU:s så kallade tvärvillkor uppfylls när det gäller stödet till jordbruket. Det handlar bland annat om bestämmelser om miljö, djurhälsa, registrering av djur, foder och växtskydd. Landskapsregeringen föreslår nu en förändring av miljöskydds- och vattenlagarna så att både landskapsregeringens jordbruksbyrå och miljöbyrå skall ansvara för tillsynen av vissa av tvärvillkoren. Sedan tidigare har Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, haft en del av tillsynen, medan Statens ämbetshus genom en överenskommelseförordning skött registreringen av djur. En del av tillsynen har ramlat mellan stolarna, vilket nu rättas till med de föreslagna lagändringarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »