Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 17 april, 2022 - 10:00Uppdaterad: söndag, 17 april, 2022 - 10:00

ÅMHM vill ta prov på alla regnbågslaxar

Under våren och försommaren rekommenderar ÅMHM att alla regnbågslaxar som fångas, framför allt i närheten av Föglö skickas in till ÅMHM för provtagning.

Det är med anledning av övervakningsprogrammet för fisksjukdomen IHN som ÅMHM går ut med den här informtionen till fritidsfiskare.

Utöver regnbågslax önskar ÅMHM också att havsöring och lax skickas in ifall de har tydliga tecken på sjukdom, till exempel blödningar i buk och muskulatur. Andra tecken på sjukdom kan vara att fisken är tydligt slö, till exempel den står vid ytan utan att dra sig undan när man närmar sig.

Fisken kan lämnas i färsk och det går också bra att frysa fisken och lämna in den vid ett senare tillfälle. Innan fisk lämnas in ska ÅMHM kontaktas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »