Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 maj, 2023 - 14:37Uppdaterad: fredag, 5 maj, 2023 - 15:44
  • Karl Wahlman, verksamhetsledare för Ålands handikappförbund hoppas att anpassningar ska göras på rådhuset. Foto: Lina Hagström

Alla ska kunna simma på Åland – handikappförbundet ska kartlägga tillgängligheten i kommunerna

Ett Åland för alla – så heter ett treårigt projekt som Ålands handikappförbund har blivit beviljade 7 600 euro i PAF-medel för.

Karl Wahlman, verksamhetsledare på förbundet, säger att man vill kartlägga hur tillgängligheten ser ut i samtliga kommuner, med fokus främst på fysiska platser. Förhoppningen är att projektet bland annat ska leda till en tillgänglighetsanpassad badplats, något som fram tills idag inte har funnits på Åland, enligt Wahlman. 

Han säger också att han hoppas att projektet leder till att Åland blir mer tillgängligt och lever upp till FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.  

– Vi har också en ny diskrimineringslag här som säger att myndigheter, utbildningsanordnare och arbetsgivare behöver göra rimliga anpassningar för personer med funktionsnedsättning – annars är det diskriminering helt enkelt, säger Karl Wahlman. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »