Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 februari, 2013 - 07:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Alla femteklassare hälsoundersöks

Folkhälsans forskningscentrum vill ha med landets alla elvaåringar i en stor undersökning som ska kartlägga ungdomars hälsotillstånd. Undersökningen har redan inletts och det beräknas ta tre till fyra år innan all data är insamlad. Även åländska ungdomar ska få vara med i den här undersökningen, men när det blir aktuellt är ännu inte bestämt. Ungdomarna vägs och mäts och dessutom ska de och deras vårdnadshavare svara på en enkät om levnadsvanor och hälsa. Målet är att undersökningen ska pågå i 25 år, och under den tiden ska kontinuerliga kontroller göras. -På kort sikt får vi en bild av hur landets ungdomar mår i dag, och på lång sikt hoppas vi kunna se hur livsmiljö och gener påverkar varandra i ett längre perspektiv, säger Sabina Simola, som koordinerar gruppen som jobbar med undersökningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »