Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 mars, 2023 - 22:15Uppdaterad: onsdag, 29 mars, 2023 - 07:38

Ålänningarnas har ändrat sina köpvanor

På grund av det svårare ekonomiska läget har de åländska kunderna ändrat sitt köpbeteende. Det har butikscheferna för Sparhallen, Kantarellen och Varuboden Åland noterat.

– Ekologiska produkter säljer mindre än tidigare och så köper folk mera storpack, säger Petra Sjöberg butikschef för Sparhallen. 

Förutom försäljningen av ekologiska varor har även försäljningen av kött förändrats. 
– Vi säljer mindre innerfilé och mera gris och kyckling nu, kunderna väljer billigare proteiner, säger Sanna Palviainen, butikschef på Kantarellen. 

I Sverige rapporterades att snatteriet ökat och också stigit i åldrarna då folk har mindre pengar men det är inget som de åländska butikerna märkt av. 
– Det är mest energidrycker som snattas i vår butik och det tyder på att det rör sig om yngre snattare, säger Petra Sjöberg. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »