Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 mars, 2012 - 11:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Åländskt häkte inte aktuellt

-Ett nytt åländskt häkte är inte aktuellt i samband med om- och tillbyggnaden av polisens utrymmen. Det säger byggnadsbyråns chef Göran Frantzén som är ordförande för den arbetsgrupp som landskapet har tillsatt för att utreda utrymmesbehoven. Ålands radio rapporterade tidigare i dag att att advokat Guy Björkqvist, vars häktade klienter ofta placeras i Åbo, gärna skulle se ett häkte på Åland i framtiden. Detta eftersom han menar att avståndet till Åbo försvårar kommunikationen och till sist även riskerar rättssäkerheten för den enskilde. Enligt Göran Franzén diskuterades tidigare byggandet av ett helt nytt polishus i Mariehamn, vilket också skulle ha inneburit nytt häkte, men det hade blivit för kostsamt. Arbetsgruppens utredning ska presenteras för landskapsregeringen inom några veckor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »