Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 oktober, 2016 - 06:23Uppdaterad: torsdag, 20 oktober, 2016 - 10:20
  • Ålandskommittén diskuterar inte det nya ekonomiska systemet för Åland på nästa möte eftersom ordföranden president Tarja Halonen har förhinder. Arkivfoto: Ulf Weman.

Ålandskommittén skjuter upp frågan om ekonomin

Frågan om det nya ekonomiska systemet för Åland i nästa självstyrelselag kommer inte upp på Ålandskommitténs möte nästa vecka.

Det uppger vice ordföranden Gunnar Jansson till Ålands Radio. Orsaken är att Ålandskommitténs ordförande, president Tarja Halonen, inte kan delta på mötet på grund av annat uppdrag.

- Vi skjuter upp frågan till november eller senare. Vi fortsätter läsning och diskussion om andra paragrafer i den nya lagen istället, säger Gunnar Jansson.

Det var på mötet förra veckan som åsiktsskillnaderna mellan lagtingets och riksdagens representanter i Ålandskommittén kom i dagen, och frågan om att gå vidare med det nya ekonomiska systemet sköts upp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »