Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 21 november, 2021 - 16:42Uppdaterad: söndag, 21 november, 2021 - 16:42
  • Kulturdelegationen vill att landskapsregeringen viker 70.000 euro till projektet att sammanställa den åländska litteraturhistorien.

Åländsk litteraturhistoria ska sammanställas

Kulturdelegationen vill se en sammanställning av den åländska litteraturhistorien. På sitt senaste möte beslöt de att inför landskapsregeringen föreslå att 70.000 euro viks för ändamålet i en kommande tilläggsbudget.

Initiativet till sammanställningen kom från Ålands litteraturförening som i juni år skickade en skrivelse till Kulturdelegationen.

”Efter hundra år av tryckta böcker, och inför en än mer globaliserad och gränslös framtid, där särskilt den unga generationens läsvanor- och kunnighet väcker oro, behöver Åland en överblick av sin litteratur; både för oss själva och för att höja ålänningarnas unika och personliga röster på det litterära fältet”, skrev litteraturföreningen.

Kulturdelegationen beslöt också att ge litteraturnämnden i uppdrag att formulera ramarna för projektet och hur det ska genomföras.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »