Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 mars, 2012 - 07:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Åländsk el efterfrågad i Europa

Tio nya vindkraftverk planeras i Eckerö och det kommer efter vindkraftsbygget att finnas nog med energi för att utgöra över hälften av Ålands elproduktion. Och det finns intresse för åländsk el i utlandet. Det menar vindbolaget Allwind Abs vd Henrik Lindqvist som är representant för projektet Långnabba 2 i Eckerö. – Vi har kontakter ute i Europa och har fått förfrågningar från andra länder som gärna vill räkna in åländsk vind-el i sitt lands kvot, säger Henrik Lindqvist. Detta skulle i så fall bli tvunget att godkännas av den finska regeringen. Men Lindqvist hoppas fortfarande att Åland ska tas med i det finska stödsystemet för förnyelsebar energi. Han pekar också på det faktum att ålänningar genom elskatten är med och betalar för stödsystemet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »