Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 februari, 2023 - 14:25Uppdaterad: onsdag, 15 februari, 2023 - 17:09

Ålands skogsindustrier expanderar – köper Pargasbaserat företag

Ålands skogsindustrier Ab har köpt det Pargasbaserade företaget Ab Ö-skogs verksamhet.

I köpet ingår också två pråmar och namnet Ö-skog.

Ö-skog bedriver skogsavverkning i Åbolands skärgård på holmar utan fast vägförbindelse och hade ifjol en omsättning på cirka 400.000 euro samt en avverkningsvolym på cirka 8.000 kubikmeter. Ö-skog grundades 1992 av Hans Öhman, som kommer att jobba kvar i verksamheten under en övergångsperiod.

”Externa transport- och skogsentreprenadföretag anlitas för avverkning och sjötransport. Ålands Skogsindustri kommer huvudsakligen att transportera virket till sin anläggning i Godby på Åland för vidareförädling”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Anders Mattson, vd för Ålands skogsindustrier, gläds över köpet.

- Det ger oss ett utökat geografiskt inköpsområde och en välbehövlig tilläggsvolym. Åland är fortsatt vårt huvudsakliga inköpsområde och vi köper in så mycket virke som möjligt på Åland, men tillskottet från Åboland blir viktigt då volymerna på Åland varit nedåtgående och efterfrågan från våra slutkunder fortsatt är hög, säger han i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »