Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 mars, 2013 - 10:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Åland varnar för rikskontroll

Det är bra att konkurrens- och konsumentverket får befogenhet att utöva tillsyn om offentlig och privat näringsverksamhet bedrivs på ett konkurrensneutralt sätt, men den nya befogenheten får inte användas för att kontrollera landskapsregeringens och de åländska kommunerna organisation. Det svaret ger landskapsregeringen till arbets- och näringsministeriet i Helsingfors på ett förslag till ändring av konkurrenslagen. Konkurrenslagen är rikets behörighet, men landskapsregeringen och underlydande myndigheter och inrättningar är åländsk behörighet liksom kommunernas förvaltning. Om den föreslagna lagändringen direkt, eller indirekt, innebär tillsyn av landskapets sätt att organisera sig och kommunerna är det inte inom ramen för rikets behörighet, påpekar landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »