Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 januari, 2013 - 11:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Åland säger nej till "fattigfond"

Det är länderna själva som ska bekämpa fattigdomen genom att främja sysselsättningen och via de egna sociala trygghetssystemen. Det tycker socialminister Carina Aaltonen som säger nej till EU-kommissionens förslag om en ny europeisk "fattigfond". Förslaget går ut på att komplettera den Europeiska socialfonden och ersätta livsmedelsbiståndsprogrammet med en ny fond för de mest behövande inom EU. Förslaget är en del av arbetet med att minska antalet fattiga i EU med 20 miljoner människor till år 2020. Men från åländsk sida är man alltså emot fonden, som dessutom strider mot principen att beslut ska fattas så nära människorna som möjligt, den så kallade subsidiaritetsprincipen. Elva medlemsländer har hittills sagt nej till fonden, medan nio är för och fyra länder, däribland Finland, inte ännu sagt sin åsikt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »