Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 februari, 2013 - 12:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Åland på tvären om recept

Så länge systemet med elektroniska recept och ett riksomfattande informationssystem inom hälso- och sjukvården inte fungerar ordentligt på svenska kommer inte Åland med. Det säger landskapsregeringen i ett utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet. Lagstiftningen är delad mellan Åland och riket, men de tvingande tidsgränser som finns i riket för övergång till elektroniska recept gäller inte på Åland. I princip är landskapsregeringen ändå positiv till övergången till elektroniska recept. Däremot är man skeptisk till ett europeiskt samarbete om utskrivning av mediciner och delning av patientdata. Men ett sådant system mellan de nordiska länderna välkomnar landskapsregeringen. Detta eftersom många ålänningar tar del av sjukvården särskilt i Sverige, och synen på läkemedel och tillsyn är lika i de nordiska länderna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »