Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 september, 2012 - 13:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Åland modell för rikscentern

Centern i riket lyfter nu fram Åland som en av förebilderna för hur invånarnas service ska tryggas i framtiden. Enligt uppgifter i Hufvudstadsbladet kritiserar centerns ordförande Juha Sipilä den kommunreform som regeringen bereder i riket. Centern anser att det inte går att minska antalet kommuner särskilt mycket och betonar att kommunen och hembygden är en källa till identitet och en motor för utveckling. Sipilä vill, enligt Hufvudstadsbladet, att landskapen i framtiden tar hand om de dyra social- och hälsovårdstjänsterna medan kommunerna fortsätter att sköta skolor, daghem och markplanering. -Vi kan lära oss av de europeiska länder och Åland där kommunerna verkar på två nivåer, säger Sipilä som leder centern i kommunalvalet i riket med budskapet "Det är dags att komma hem".

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »