Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 augusti, 2012 - 13:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Åland kan bli en egen kyrka

I går hölls ett möte i Jomala församlinghem där man tog upp frågan om en egen åländsk kyrka. På mötet fanns åtta av de tio församlingarna representerade. Och de flesta församlingar verkar i dag eniga om att det behövs mer samarbete mellan församlingarna, vilket i framtiden kan leda till en egen åländsk kyrka. -Jag tror att det på lite sikt kan bli så att det blir en större autonomi för den åländska kyrkan ,säger Kenth Häggblom, ordförande i kyrkofullmäktige i Jomala församling. Frågan om en åländsk kyrka har bland annat föreslagits i en motion av centerns Harry Jansson. I dag tillhör Åland Borgå stift. Om två månader hålls nästa möte för att se hur man konkret ska gå vidare med frågan och om eventuella arbetsgrupper ska tillsättas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »