Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 november, 2012 - 11:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Åland i försvarspolitiken

Ålands folkrättsliga ställning bör beaktas i samband med beredningen av Finlands nästa säkerhets- och försvarspolitiska redogörelse. Det skriver landskapsregeringen till statsrådet med anledning av att en arbetsgrupp i riket bereder en ny säkerhets- och försvarspolitisk redogörelse. I den tidigare redogörelsen, från 2009, berörs Ålands status inte. Däremot har riksdagens försvarsutskott i ett betänkande ansett att det vore bra att klarlägga hur Ålands särställning ska beaktas i olika slag av framtida militära krissituationer. Landskapsregeringen anser att syftet bör vara att klargöra demilitariseringens och neutraliseringens betydelse med beaktande av förändringar som sker i den säkerhets- och försvarspolitiska omgivningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »