Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 27 mars, 2021 - 14:48
  • ÅHS kan genomföra sparkravet om de får fördela det på egen hand. Arkivbild.

ÅHS vill fördela sparkravet på egen hand

Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, ska lämna in ett förslag till landskapsregeringen där de ber om att få fördela sparkravet på fyra procent fram till 2024 på egen hand.

- Om vi får ha flexibilitet så är det möjligt att spara så mycket, men då behöver vi få fördela detta enligt vad som är bäst för ÅHS, säger Wille Valve, styrelseordförande.
Som en följd av pandemin har det uppstått en vårdskuld som skjuts på framtiden och ÅHS ber att landskapsregeringen ska ha vårdskulden i beaktande när sparkraven diskuteras.
Ett kommande problem i sommar är att flygfältet ska renoveras och under tiden från mitten av maj till början av juli stängd för all flygtrafik.
- Vi vill absolut att renoveringen ska genomföras, men det ställer till problem för sjuktransporterna och vi ber landskapsregeringen att tillsammans med Finavia hitta en lösning för hur vi tryggar luftburna patienttransporter under den här tiden, säger Wille Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »