Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 december, 2022 - 15:31Uppdaterad: fredag, 23 december, 2022 - 17:05

ÅHS chefsöverläkare slutar

Zandra Olivecrona lämnar sin tjänst som chefsöverläkare på ÅHS, Ålands hälso- och sjukvård, efter endast fyra månader. Det bekräftar styrelseordförande Wille Valve (MSÅ).

- Vi ser det som en utmaning, men vi ser inte helt dystert på det eftersom de flesta chefstjänsterna är tillsatta just nu, så vi får det att rulla. Rekryteringen lär inledas efter jul, säger Wille Valve.

Förra året slutade Janek Frantzén sin tjänst som chefsöverläkare och efter det delades tjänsten på två – en chefsöverläkare och en förvaltningsöverläkare. Wille Valve menar att det här var en bra förändring.

- Vi märker nu att det finns ett visst intresse gentemot tjänsten som inte fanns tidigare. Vi är öppna för diskussioner om olika typer av justeringar mellan de här rollerna, men i det stora hela har vi landat mer rätt nu än vad vi har landat tidigare, säger Wille Valve.

Ålands Radio har sökt Olivecrona.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »