Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 april, 2023 - 22:00Uppdaterad: tisdag, 25 april, 2023 - 22:00

Åda efterfrågar tydligare ägarstyrning - “Många pratar om men sällan med Åda”

Ålands offentliga IT-bolag Åda behöver tydligare ägarstyrning av landskapsregeringen och satsningen på en miljon för IT-säkerhet är nödvändig. Det säger bolagets vd Christian Jansson med anledning av den debatt som uppstått kring bolaget efter regeringens förslag till första tilläggsbudget för 2023. 

– Man pratar mycket om Åda men sällan med Åda. Många tror att Åda är det bolag som startades för åtta år sedan men man har gjort en otrolig utveckling i hur man jobbar, säger Christian Jansson. 

Satsningen på IT-säkerhet har Jansson själv tagit initiativ till eftersom Åland ligger efter. 
– Det handlar om att ge möjlighet för det offentliga Åland att höja nivån på säkerheten. Framför allt landskapet behöver höja sin säkerhet och då ser vi att det kan gynna kommunerna och kommunalförbunden om man gör en gemensam satsning, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »