Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 december, 2011 - 10:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

ÅCA har brist på råvaror

Efterfrågan på åländska mejeriprodukter har ökat kraftigt på senare tid och ÅCA, Ålands centralandelslag, är nu i behov av mer råvaror. För att ÅCA ska kunna tillgodose efterfrågan måste mjölkproduktionen på Åland öka. -Om inte råvarutillförseln utökas kommer det att hämma den potentiella utvecklingen vi ser framför oss, skriver ÅCA i ett pressmeddelande. Enligt ÅCA har försäljningen av framför allt helmjölk, grädde, smör och lägre lagrade fetare ostar ökat med mellan 12 och 16 procent på de olika produkterna. Enligt ÅCA beror det troligen på ett ändrat konsumtionsbeteende med en återgång till att äta fetare produkter. Den åländska hemmamarknaden är prioriterad men när det gäller försäljningen utanför Åland har det under hösten varit säljstopp för flera olika sorters ostar och smörkapaciteten räcker inte till för att klara av den efterfrågan som finns i Sverige och finländska fastlandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »