Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 juli, 2012 - 13:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

ÅAB säljer Kaupthing med förtjänst

Ålandsbanken ska sälja sitt svenska bolag. Bolaget är tömt på bankverksamhet men innehåller ett stort eget kapital, och värderas därför till sex miljoner euro. Försäljningen sker för att förenkla bolagsformen. -Det är mycket enklare att ha ett moderbolag med filial än att ha två bolag, säger Ålandsbankens vd Peter Wiklöf. För tre år sedan köpte Ålandsbanken isländska Kaupthing som blev Ålandsbankens svenska bolag. Sedan köpet har kronkursen stärkts, vilket gör att värdet på bolaget höjts. Det och att man i och med försäljningen omvandlar en värdering till reda pengar gör att Ålandsbanken räknar med att tjäna 14 miljoner euro på affären. Vem köparen är och vad den ska göra med bolaget vill inte Peter Wiklöf avslöja. Köpet beräknas vara klart sista augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »