Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 december, 2020 - 10:59Uppdaterad: torsdag, 3 december, 2020 - 13:08

13 miljoner ur återhämtningfonden till Åland

Åland skulle få 13 miljoner euro, 0,54 procent av Finlands andel, från EU:s återhämtningsfond för coronapandemin, om och när den godkänns.

Det skriver riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.
- Diskussionerna om Ålands andel har varit både konstruktiva och smidiga. Det var aldrig frågan om att Åland inte skulle få några medel, och det gick snabbt att enas om att den korrekta andelen var 0,54 procent, eftersom det motsvarar Ålands befolkningsandel, skriver han.
Fondens godkännande är kopplad till godkännandet av EU:s långtidsbudget, en process som stannat upp eftersom Polen och Ungern motsätter sig några av villkoren, i synnerhet rättsstatsprincipen.
- Det är viktigt att återhämtningsfonden skapas och att den inte bara blir en engångsföreteelse, för att hålla ihop Europa och EU. Ett europeiskt misslyckande skulle försvaga Ålands ekonomi och göra omvärlden otryggare. Också Finland är egentligen för litet för många företag som tack vare den inre marknaden ändå kan ha sin bas där. Detta är viktigt även för det åländska näringslivet, skriver Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »