Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 september, 2017 - 06:51Uppdaterad: torsdag, 28 september, 2017 - 07:01

Byalag vill ha larmade pumpstationer

Installera automatiska alarm på alla pumpstationer. Det föreslår styrelsen för Vesterkalmare byalag i en skrivelse till Jomala kommun.

Utbyggnaden av avloppsnätet i Kalmarnäs är färdigt och byalaget reagerar på att pumpstationerna inte utrustats med fjärralarm vid pumpstopp.

- Vi har i färskt minne vad som hände när det blev stopp nedanför Solberget och stora mängder avloppsvatten rann ut i Slemmern, skriver byalaget.

Byalaget frågar i skrivelsen varför kommunen inte kontrollerar pumpstationerna regelbundet och genomför service. Jomalas tekniske chef Magnus Nordin säger att man visst gör regelbundet underhåll och kontroller. Större stationer kontrolleras en gång i veckan, de mindre lite mer sällan.
- De i Kalmarnäs kontrollerades senast i dag, säger han när Ålands radio ringer på onsdagen.

Kommunstyrelsen behandlar byalagets skrivelse på måndag och Magnus Nordins förslag är att tekniska förvaltningen fortsätter se över behovet av att installera så kallade gsm-larm i stationerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »