Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 19 oktober, 2024 - 13:44Uppdaterad: lördag, 19 oktober, 2024 - 14:16

Cancerföreningen betalar för Åboflyget med egna medel

Cancerföreningen betalar ur egen ficka för att det så kallade “cancerflyget” ska fortsätta sina turer fram tills årsskiftet, det säger Gun-Mari Lindholm, ordförande för Ålands cancerförening. 

– Vi ser det som en medlemsförmån att flyget ska fortsätta med sin trafik, säger hon. 

Flygbolaget Amapola meddelade tidigare under hösten att man avser att sluta trafikera Åbo-Mariehamn – en flygrutt som många cancerpatienter använder sig av när de behandlas i Åbo.

För att dessa patienter ska ha möjlighet att enkelt ta sig till Åbo finansierar Ålands cancerförening nu flygningarna fram till årsskiftet med egna medel. Pengarna kommer från föreningens sparkonto.

– Det är ett stort åtagande. Men vi resonerar att ifall vi har en utökad verksamhet ska det också synas i de PAF-medel som delas ut i tredje sektorn, säger Gun-Mari Lindholm.

Hur flygtrafiken fortsätter efter årsskiftet menar hon att är landsskapsregeringens ansvar att se över. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »