Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 oktober, 2024 - 10:04Uppdaterad: onsdag, 16 oktober, 2024 - 10:19
  • Bent Blomqvist, Merja Ritola och Leena Kilpeläinen. Foto: Fredrik Hitonen

Önningebykolonin sätts på kartan då finskt produktionsbolag gör film om Elin Danielsson-Gambogi

Filmen “Elin Danielson-Gambogi – A Portray of a Woman” spelas in på Åland. Filmen handlar om den finländska konstnären Elin Danielsson-Gambogi som levde mellan år 1861 och 1919.  Hon var under flera års tid en av de aktiva i den åländska konstnärskolonin i Önningeby.  

Filmens producent Merja Ritola och regissören Leena Kilpeläinen är på Åland den här veckan för att söka efter en kvinnlig röstskådespelare och en kompositör till filmen. 
Av hela filmproduktionens kostnad på cirka 365 000 euro har projektet fått 15 000 euro i stöd från Ålands Kulturdelegation. 
Ålands filmkommissionär Bent Blomqvist är säker på att stödet gynnar Åland, inte bara för den åländska arbetskraft som används i filmen.  
– Synligheten vi får är jättebra, det är bara win win win hela vägen. Att de kommer hit och gör filmen nu mitt i filmkrisen som pågår är väldigt bra, säger Bent Blomqvist.    

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »