Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 oktober, 2024 - 12:40Uppdaterad: onsdag, 16 oktober, 2024 - 12:40

Så påverkas låntagare av räntesänkningarna

Att räntorna är på väg ner igen gör att fastighetsmarknaden spås vakna till liv och fler bankkunder väntas börja diskutera lån inför sina bostadsköp.

Den Europeiska Centralbanken, ECB, har hittills i år sänkt sin styrränta två gånger om. Men marknaden förväntar sig ytterligare sänkningar, vilket bland annat avspeglas i att Euriborräntorna fortsätter sjunka, alltså de referensräntor på penningmarknaden i Eurozonen som bygger på en prognos för de kommande tre, sex eller tolv månaderna. Och för den som redan har ett bolån som man betalar av, så kan det göra stor skillnad.  
– Ändringen betyder ungefär 300 euro i mindre räntekostnader på ett lån på 250 000 euro, säger Mats Gustafsson, affärsområdesdirektör för privatkunder på Andelsbanken Åland.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »