Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 13 oktober, 2024 - 21:22Uppdaterad: söndag, 13 oktober, 2024 - 22:37

Zetterström nominerad till 2024 NHRA Rookie of the Year

Dragsterföraren Ida Zetterström har blivit nominerad som en av säsongens åtta bästa rookies i NHRA (National Hot Rod Association).

Hon möter två andra i sin gren, Top Fuel, vilket är Jasmine Salinas och Tony Stewart. I Funny Car har Daniel Wilkerson nominerats, i Pro Stock är Brandon Foster nominerad tillsammans med Derrick Reese och Sienna Wildgust och de är bland de åtta bästa och även Richard Gadson  som tävlar i Pro Stock Motorcycle. Alla dessa kan vinna priset som säsongens bästa rookie.

NHRA Rookie of the Year-utmärkelsen uppmärksammar den bästa rookie-konkurrenten som också representerar framtiden för NHRA Drag Racing Series. Bilracingjournalister utser vinnaren genom ett röstningssystem baserat på följande kriterier: antal tävlingar som man tävlat i, prestation på och utanför racerbanan, deltagande i NHRA-kampanjer och relationer med fans, sponsorer och media.

Samtidigt har Ida Zetterström tävlat i Texas NHRA FallNationals under helgen och där åkte hon ut i den första elimineringsrundan av Top Fuel-klassen.

Zetterström hade den åttonde bästa tiden i kvalet bland de 16 förare som kvalificerade sig till elimineringsrundorna. Zetterström fick där möta niondeseedade Tony Schumacher som hon hade kört 0,05 sekunder snabbare än i kvalet.

Men i elimineringsrundan blev det en brakförlust i Top Fuel-termer. Schumacher körde i mål på 3,80 sekunder och Zetterström var i mål 28 hundradelar efter honom, på tiden 4,08 sekunder.

Nästa tävling för Ida Zetterström drar igång den sista oktober och är då i Las Vegas, Nevada.

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »