Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 oktober, 2024 - 17:51Uppdaterad: torsdag, 10 oktober, 2024 - 20:43

Camilla Gunell tonar ner oron för svenska vindkraftsmisslyckanden

Infrastrukturminister Camilla Gunell (s) ser ingen anledning till oro bara för att många svenska vindkraftsbolag brottas med olönsamhet. Däremot anser hon att det är viktigt med tydliga spelregler för vindkraftsaktörerna och att man politiskt håller en enig linje om att förnyelsebar energi är en viktig utveckling för Åland. 

– Det landskapet gör är att vi bereder och utreder. Sedan är det bolagen som fattar sina investeringsbeslut, så det är nog marknadsaktörerna som fattar de strategiska finansiella besluten, säger hon.

Landskapet har hittills budgeterat 1,6 miljoner euro för beredningsprocessen av det havsbaserade vindkraftsprojektet Sunnanvind, vilket enligt henne inte är några våldsamma belopp.

– Det vi däremot vill vara säkra på är att projektet inte ställer till problem för ekosystemen, för havsmiljön och att de miljöintressena är klarlagda när man sedan tar etableringen vidare, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »