Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 oktober, 2024 - 09:54Uppdaterad: torsdag, 3 oktober, 2024 - 12:31
  • Det kan bli domarstrejk inom ishockeyn. Arkivfoto.

Kan bli domarstrejk inom ishockeyn

Det är högst osäkert om IFK Mariehamns ishockeys hemmamatch på söndag kan spelas eftersom domarna eventuellt går ut i strejk. 

I ett pressmeddelande från svenska ishockeyförbundet Region Öst står det att arvodesförhandlingarna med domarna har strandat. Domarna vill ha en höjning på 15-20 procent på arvodena och det har inte föreningarna i Region Öst, dit IFK Mariehamn hör, kunnat acceptera. 

Om inte en överenskommelse är nådd innan helgen inleder domarna en strejk med start i morgon fredag den 4 oktober. Inledningsvis gäller det matcher som är planerade att spelas fredag till söndag. Om inte ett avtal är nått innan den 13 oktober utökas strejken till att domarna inte tar några uppdrag överhuvudtaget. 

Föreningarna anser att höjningen är för stor och har gett, enligt pressmeddelandet, ett mer måttligt förslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »