Publicerad: lördag, 28 september, 2024 - 15:53Uppdaterad: lördag, 28 september, 2024 - 15:56

Åland United besegrade HPS

Åland United bortabesegrade HPS i Helsingfors i med 0-1 i den nationella ligan under lördagen. Segern innebär att United ännu har en teoretisk medaljchans då det nu skiljer 10 poäng mellan lagen när United har 12 poäng kvar att spela om.

I en mållös första halvlek hade Åland United de bästa lägena. HPS-målvakten IIna Rautiainen snuvade Tilda Råtts på två frilägen och ribban var i vägen när Anni Miettunen tog hand om en frispark.

I den andra halvleken utjämnade HPS i ribbträffar när Henni Rinkinen siktade lite för högt med sitt avslut efter dryga timmens spel. Men istället kunde Abigail Ostrem ge Åland United ledningen i den 69:e minuten. Hennes avslut utanför straffområdet smet in i mål, tätt intill målvaktens vänstra stolpe.

Matchen slutade 0-1.