Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 september, 2024 - 06:33Uppdaterad: fredag, 20 september, 2024 - 07:53
  • De åländska studiebesöksdeltagarna utanför Korsnäs kommunkansli tillsammans med representanter för Korsnäs kommun, Forststyrelsen, och Vattenfall. Foto: Ralf Häggblom, Projekt Sunnanvind.

Åländsk grupp lärde sig mer om havsbaserad vindkraft 

För att få större kunskap om havsbaserad vindkraft besökte 26 ålänningar Björneborg och Korsnäs i tisdags och onsdags.

Med på resan var bland annat representanter från kommunerna Brändö, Kumlinge, Saltvik, Geta och Hammarland. Även företrädare för näringslivet, lagtingsmän och tjänstemän från projektet Sunnanvind deltog i studieresan. 

Infrastrukturminister Camilla Gunell (S) var initiativtagare till resan och i ett pressmeddelande skriver hon att besöken var lärorika.  
– Jag tycker det var en bra gemensam upplevelse för alla som deltog i studieresan och vi har fått både ny kunskap, kontakter och inspiration för fortsatt samarbete. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »