Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 januari, 2024 - 10:45Uppdaterad: fredag, 19 januari, 2024 - 11:08

Åland fortsatt trendigt i Finland efter pandemin

Visit Åland är med på Nordens största resemässa, Matka, som just nu pågår i Helsingfors. Där har man märkt att intresset för Åland är väldigt stort.

Matka lockar omkring 50 000 besökare och Visit Åland är en del av ett samarbete med andra finländska skärgårdsregioner, där man delar på en större monter men har även egna stånd. Det är ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra Åland på, både till turismbranschen och till allmänheten, enligt Niko Micklin som är marknads- och försäljningschef på Visit Åland.

57 procent av alla hotellövernattningar på Åland under 2023 stod finländska gäster för enligt färsk statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå. Enligt Micklin lyftes Åland upp som en pärla under pandemin och har trendat flera år efter det i Finland.

– Intresset är väldigt stort för tillfället för Åland. Framför allt bland de som säljer olika former av gruppresor och paketerar Åland som destination, säger Niko Micklin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »