Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 december, 2023 - 06:06Uppdaterad: tisdag, 12 december, 2023 - 07:51

Skarven ur trafik men ersätts av Knipan under torsdagen

Torsdagen den 14 december är M/S Skarven ur trafik från 08:15 till 20:25 med anledning av farledsarbete vid Svinö Färjfäste, vilket också orsakar ett tillfälligt trafikuppehåll i Svinö färjfäste.

M/S Knipan ersätter och kommer att trafikera på Föglölinjen med en avvikande turlista mellan Degerby och Långnäs.  Morgonturerna fram till 07:45 trafikeras av Skarven från Degerby och trafiken beräknas återupptas av Skarven 20:25 från Svinö.  

Anledningen till att Knipan ersätter är för att Skarven är anpassad för samverkande färjfästen vilket inte finns i Långnäs. Rutten är även beräknad att ta 20 minuter längre tid än den ordinarie från Svinö. 

Enligt ett pressmeddelande från infrastrukturavdelningen har Knipan omkring 40 bilplatser färre än Skarven, vilket gör att det finns en risk för bilköer och att alla fordon inte kan rymmas med på sina turer. Därför ombeds resenärer att ta färjbytet i beaktande vid planering av sin resa och om möjligt välja ordinarie turer med Skarven och undvika resa den tid som Knipan trafikerar. 

Fordon ska vara klara att köra ombord senast tio minuter före annonserad avgångstid. Detta gäller även förtursfordon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »