Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2023 - 15:11Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 16:05

Grupp som skulle se över Oasens grundavtal upplöses

Den grupp som skulle se över grundavtalet för Oasens boende- och vårdservice upplöses efter att man kommit fram till att inget underlag finns för fortsatt arbete. 

Det var styrelsen för Oasens boende- och vårdservice som ville revidera grundavtalet, då man ansåg att det behövde bli både tydligare och modernare efter en ändring i lagstiftningen. Man ville bland annat att avgiftsmodellen skulle bli enklare att hantera och mer förutsägbar.  

Man skickade ut sina förslag på revidering till medlemskommunerna och fick svar om att majoriteten kan tänka sig att revidera grundavtalet, men att initiativet och diskussionerna ska föras av medlemskommunerna själva. 

Gruppen som skulle se över grundavtalet för Oasen kunde därmed konstatera att det inte finns något underlag för fortsatt arbete kring revisionen och gruppen upplöstes. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »