Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 augusti, 2023 - 17:00
  • ÅHS träffar Tehys styrelse på fredag. Genrebild.

ÅHS kallar Tehys styrelse på möte efter insändare

Dåligt vikarieläge i somras - och ännu värre: bristande lyhördhet från ledningens håll, så kritiseras Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, i en insändare skriven av fackförbundet Tehy i Ålandstidningen tidigare i veckan.  

ÅHS har kallat hela Tehys styrelse till ett möte under fredagen för att diskutera insändaren. 

Pia Hollsten-Friman, vårdchef, känner inte igen sig i fackets kritik och säger att bemanningen under sommaren varit bra. 
– Jag har lite svårt att förstå vad man egentligen menar och vad som ligger bakom. Men kritiken som framförs mot arbetsgivaren, att det är svårt och riskabelt att berätta om missförhållanden, tar vi på största allvar, säger Hollsten-Friman.   

Inte heller Christel Lindberg, överskötare, känner igen sig i fackets kritik. 
– Jag har blivit kontaktad av flera i personalen som frågar vad det handlar om och säger sig inte omfatta detta. Jag ser fram emot fredagens möte och det gör också avdelningsskötarna som inte heller känner igen sig i detta, säger Lindberg. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »