Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 juli, 2023 - 07:16Uppdaterad: onsdag, 19 juli, 2023 - 08:18
  • Sjöräddningens Svante G. Foto: Ålands Sjöräddningssällskap.

Stormig start på veckan för Sjöräddningen

Sjöräddningen har fått hantera både haverier och hård vind under veckans start.

I måndags fick en segelskuta bogseras till land, då ett maskinproblem uppstod. Väl vid kajen kunde reparationer göras. Sjöräddningen fick också bogsera en annan båt som fått ett haveri som inte gick att reparera på vattnet. Båten togs i frisk vind i land där problemet kunde åtgärdas. Under tisdagen tillkallades hjälp till en båt som efter lättare grundstötning och skadad propeller inte kunde ta sig i land på grund av hård vind. Vid hamn fanns servicehjälp att tillgå. I måndagens intervju med Ålands Sjöräddningssällskap tekniska chef John Lundqvist berättar han att det inte hör till ovanligheten att bränslet tar slut i båtarna och han uppmanar till att alltid ha med sig en extra dunk bränsle i båten. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »