Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juli, 2023 - 13:51Uppdaterad: måndag, 17 juli, 2023 - 14:39

Löfström: “Vi är ytterst oroade över regeringens funktionsduglighet” 

En fungerande regering med handlingskraft. Det vill Ålands riksdagsledamot Mats Löfström se i och med riksregeringens skakiga inledning.  

I fredags hade svenska riksdagsgruppen ett gruppmöte där man diskuterade Finlands politiska läge och riksdagsgruppen skriver i ett pressmeddelande att man förhåller sig allvarligt till läget. Mats Löfström säger att man som riksdagsgrupp inte upplever att finansminister Riikka Purra (Sannf) tagit avstånd från sina uttalanden på ett uppriktigt sätt.  

- Vi ser och jag ser att vi behöver en fungerande regering med handlingskraft. Just nu vacklar vi i vår syn på handlingskraften och vi är ytterst oroade över regeringens funktionsduglighet, säger Mats Löfström.  

Han säger också att statsminister Petteri Orpo (Saml) behöver ges tid att få arbeta med de frågor som uppstått och föra diskussioner med regeringspartiernas ledare, för att bedöma vägen framåt.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »