Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 juli, 2023 - 10:02Uppdaterad: torsdag, 13 juli, 2023 - 17:21
  • Pressbild från skärgårdsteatern I lax och lust. Foto: Mestoil Films

Skärgårdsteatern kommer till Åland

På söndag seglar Skärgårdsteatern in på åländska vatten.

Årets föreställning heter I lax och lust spelas först på Lappo och därefter i Godby och på Kökar. Föreställningen är en komedi som antar formen av ett sommarbröllop, där det uppstår vissa friktioner mellan olika kulturer, generationer och värdegrunder. Samt mellan brudens svenska och brudgummens finska familj.  

I rollen som brudens barndomsvän syns åländska Malin Saine som studerar skådespelarkonst vid teaterhögskolan i Helsingfors för andra året. 

Det har varit väldigt roligt att jobba med en roll som har en inre värld. Hon verkar ha allting under kontroll och tycka om sitt liv men under föreställningens gång visar det sig att allt kanske inte är så bra som det verkar, säger Malin Saine till Ålands radio. 

Hon tillägger att det känns viktigt att en huvudstadsbaserad utbildning kommer ut till platser där utbudet av konst och kultur inte är lika stort som i en storstadsregion. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »