Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 juni, 2023 - 05:56Uppdaterad: torsdag, 29 juni, 2023 - 07:48

Riksskogstaxering startade i början av juni

Vecka 22, första veckan i juni, inleddes fältarbetet för den nya riksskogstaxering som genomförs under sommaren 2023, det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Detta för att skapa en uppdaterad bild av vilka förutsättningar som finns att jobba med i det åländska skogsbruket. Ungefär 1000 provytor ska mätas, vilket är dubbelt fler än normalt. Detta då de åländska skogsmarkerna är så pass uppdelade och varierande varpå en större mätningsyta ger en högre noggrannhet i den insamlade datan.

Senaste riksskogstaxeringen som gjordes var under 2018, men resultaten från denna blev inaktuella på grund av stormen Alfrida och efterföljande angrepp av granbarkborre som påverkade skogstillgångarna och åldersstrukturen markant. I och med mätningarna kan personal från arbetsgrupperna komma att vistas på olika skogsfastigheter. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »