Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 juni, 2023 - 09:57Uppdaterad: tisdag, 27 juni, 2023 - 12:38

Dykenhet på plats i västra hamnen när man föll överbord

Strax efter åtta på tisdag morgonen inkom ett larm om en man som fallit överbord och som inte kunde komma upp igen.

I sällskapet om tre personer på en segelbåt i västra hamnen, föll en av personerna överbord utan att kunna ta sig upp. Inte heller de andra två personerna kunde få upp personen i fråga. Till platsen sändes då dykenhet, brandkår, ambulans och polis, men väl på plats hade man lyckats få upp mannen på kajen. Personen fördes sedan till sjukhuset för kontroll, men bör vara åter till sin båt senare under dagen. En av orsakerna till att mannen behövde hjälp ur vattnet var att han hade så pass mycket kläder på sig som tyngde ner honom och att han inte hade flytväst på sig. I och med detta uppmanar nu räddningsledare i beredskap Dan Nylund att personer som vistas ute på sjön eller ombord på fritidsbåtar bör ha flytväst på sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »