Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 juni, 2023 - 14:06Uppdaterad: måndag, 26 juni, 2023 - 14:42

Stadsfullmäktige godkände jämställdhetsplan

Den jämställdhets- och likabehandlingsplan för Mariehamns stad som presenterades i april tidigare i år, har nu godkänts av stadsfullmäktige.

Behandlingsplanen är en uppdatering av Mariehamns stads jämställdhets- och likabehandlingsplan som efterföljts mellan 2017 och 2021.

I diskrimineringslagen framgår det att en arbetsgivare som regelbundet har minst 30 anställda ska ha en plan för de åtgärder som behövs för att främja jämlik behandling mellan könen. I den nu godkända planen ska stadsstyrelsen också underteckna den europeiska deklarationen för jämställdhet mellan kvinnor och män. Detta innebär bland annat att förtroendevalda ska göra ett offentligt ställningstagande för jämställdhet och regelbundet informera om hur arbetet med deklarationen fortskrider.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »