Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juni, 2023 - 16:48Uppdaterad: fredag, 16 juni, 2023 - 18:56
  • Helena Boman vid ÅMHM. Arkivbild.

ÅMHM uppmanar landskapsregeringen till att se över miljöskyddslagstiftningen

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, uppmanar landskapsregeringen till att se över den åländska miljöskyddslagstiftningen.

Anledningen är att ÅMHM har upptäckt att ingen miljöprövning krävs för att bygga vätgasanläggningar på Åland. Allt det här tydliggörs i en skrivelse riktad till regeringen. Helena Boman, sektionschef för Miljöenheten på ÅMHM är dock tydlig med att uppmaningen inte innebär att hon tycker att ÅMHM ska komma med ett nytt lagförslag. 

- Det gäller för landskapsregeringen att se över luckorna i miljöskyddslagstiftningen och ta ställning, som tjänsteman kan inte jag ta ställning i hur de ska göra eller bedöma, säger hon. 

Infrastrukturminister Christian Wikström håller med om att lagen är bristfällig, men tycker att förslag på revision bör komma från ÅMHM då de har mer expertis inom frågan. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »