Publicerad: lördag, 10 juni, 2023 - 19:25
  • ÅU hade sina chanser att spräcka gästernas nolla. Foto: Owe Sjöblom

Segersviten bruten för ÅU

Efter sex raka segrar tog sviten slut för Åland United när Honka kunde vinna med 1-0 på WHA inför 452 personer i publiken.

Redan efter sju minuter kom matchens enda mål när Wilma Sjöholm fick en långboll som hon sedan förvaltade på bästa sätt för Honka.

Åland United hade efter det svårt att få igång sitt eget spel i den första halvleken. I den andra halvleken var bollen mestadels på Honkas planhalva och ÅU skapade en hel del chanser, men det där sista saknades.

Av de övriga topplagen förlorade HJK hemma mot TPS med 0-3 medan KuPS vann över PK-35 Vanda med 6-1 hemma. Det betyder att KuPS är nya serieledare med 21 poäng och bättre målskillnad än HJK som också har 21 poäng. Åland United är trea med 18 poäng.

Inkommande lördag är det hemmamatch igen för Åland United när HPS kommer på besök till Mariehamn.