Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 maj, 2023 - 05:45Uppdaterad: tisdag, 23 maj, 2023 - 05:45

Trög trafikstart för Ådan

Det har varit en trög start för trafiken mellan Åva och Osnäs med den nya skärgårdsfärjan M/S Ådan.

Problemen har diskuterats på sociala medier och det tycks finnas en viss oro för att M/S Ådan inte är rätt fartyg för rutten mellan Åva och Osnäs. Fartyget och det nya färjfästet på Åva invigdes den 16 maj och trafiken skulle ha inletts samma kväll, men premiärturen som skulle ha gått från Åva till Osnäs klockan 21.20 flyttades till klockan 05.45 morgonen efter på grund av att ombyggnaden av färjfästet tog längre tid än beräknat. 
- Det arbetet kunde inte börja tidigare än samma dag, eftersom det inte gick att bygga om färjfästet så länge Viggen trafikerade där, säger Sten Schauman som är upphandlare vid Ålands landskapsregering.  

I lördags uppstod ett tekniskt fel på Ådan som ledde till att avgången klockan 08.30 flyttades till 11.45. Det felet berodde på problem med landströmmen i Osnäs.  
- Vi utreder felet, men jag har ännu inga detaljer kring detta, säger Sten Schauman.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »