Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 maj, 2023 - 08:02Uppdaterad: torsdag, 4 maj, 2023 - 10:25
  • Sekreterare Anna Aakula, medlem Charlotta Wallén, ordförande Sandra Rasmussen och medlemmen Veronica Johansson.

Samarbete och kontinuitet fokusfrågor för patientråd

Bättre samarbete mellan olika specialiteter och bättre kontinuitet i vården är några av de frågor som Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, patientråd arbetat med under det gångna året.

Rådet tillsattes i mars förra året och består av sex personer med erfarenheter av att vara patienter eller närstående. 

–Det finns många orsaker till att kontinuiteten inte fungerar och de svårigheterna behöver jobbas på, säger Kerstin Kronqvist, medlem i rådet. 

Ett av rådets uppdrag under första året har varit att utforma rutiner och arbetssätt för att alla ska kunna delta, även de som inte kommer ifrån jobb dagtid. 

–Vi jobbar flexibelt och jag som ordförande kan träffa medlemmar separat tillsammans med delar av verksamheten, säger Sandra Rasmussen

Under året har rådet också haft i uppdrag att titta på ÅHS samverkansavtal. 

–Vi har försökt lyfta de frågor vi tycker är viktiga ur patient och anhörigperspektiv, säger Veronica Johansson, medlem. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »