Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 april, 2023 - 16:14Uppdaterad: fredag, 21 april, 2023 - 16:38
  • Förvaltningsdomstolen anser att stadsfullmäktige tog fel beslut angående torgtaket.

Förvaltningsdomstolen upphäver beslut om torgtaket i Mariehamn

Ålands förvaltningsdomstol upphäver beslutet där stadsfullmäktige beslutade att bevilja ett tilläggsanslag för torgtaket på 150.000 euro.

Förvaltningsdomstolen skriver i sitt beslut att stadsfullmäktiges beslut tillkom i felaktig ordning och därför upphävs beslutet. Förvaltningsdomstolen skriver att omröstningspropositionen skiljer sig från vad som stadgas om omröstning i kommunallagen. 

Det var efter att stadsfullmäktige under 2019 tog beslutet att bevilja ett tilläggsanslag på 150.000 euro för torgtaket som Anders Holmberg och Conny Nylund (Ob) lämnade in ett besvär till förvaltningsdomstolen. De yrkade på att förvaltningsdomstolen upphäver och återförvisar ärendet för sakenlig behandling i rätt ordning, då de ansåg att beslutet togs i felaktig ordning. 

Mariehamns stad ansåg i ett utlåtande att samtliga yrkanden i besvären borde avslås. Staden kan ansöka om besvärstillstånd hos Högsta förvaltningsdomstolen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »