Publicerad: lördag, 15 april, 2023 - 16:11Uppdaterad: lördag, 15 april, 2023 - 17:14
  • Det blev en ny förlust för Åland United mot HPS. Även när lagen möttes i Nationella cupen vann HPS. Arkivbild

Premiärförlust för Åland United

Fotboll: Åland United förlorade lördagens premiärmatch i Nationella ligan mot HPS på bortaplan i Helsingfors med 2-1 (2-0).
- Första halvlek är bedrövlig från vår sida och det är där vi tappar matchen i dag, säger assisterande tränaren Per Löfkvist.

Redan i den fjärde minuten kunde HPS ta ledningen efter en snabb omställning. En långboll ut på vänsterkanten hittade Aada Nurmi som spelade in bollen till Oona Jääskeläinen som gjorde matchens första mål.

I den 29:e minuten utökade hemmalaget sin ledning. Aada Nurmi fick relativt ostört driva bollen framåt och strax utanför straffområdet drog hon iväg ett skott som tog i bägge stolparna innan bollen letade sig in i mål.

Sent i matchen, på övertid, reducerade Åland United genom Aada Törrönen som knäade bollen i mål efter en sidofrispark från vänsterkanten men närmare än så kom inte Åland United.
- Vi spelar upp oss i andra halvlek och det tar vi med oss till nästa match. Däremot måste försvarsspelet fungera bättre i framtiden, säger Per Löfkvist.

Nästa helg väntar hemmapremiär då HJK kommer på besök till Åland.