Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 april, 2023 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 12 april, 2023 - 07:12

Försvaret anmäler missnöje med narkotikadom

En av de dömdas försvarare i narkotikahärvan har anmält missnöje med domen, och troligen kommer flera av de dömda att överklaga.

I torsdags dömdes fem personer till ovillkorligt fängelsestraff i ett narkotikamål som beskrivs som ett av Ålands största. Tingsrätten gick på åklagarens linje som hävdade att det handlade om en kriminell sammanslutning. Några av försvararna i målet är missnöjda med tingsrättens beslut. 

En del av de åtalade männen förmodas överklaga enligt deras försvarare. Den största anledningen är för att de inte håller om att det rör sig om en kriminell sammanslutning. 

–Vi har anmält missnöje och vi kommer troligen ta saken vidare, men det är för tidigt att säga vilka detaljer vi kommer att bestrida, säger en av försvararna. 

Den tidigare åklagaren Henrik Lindeman är däremot nöjd med domen och tycker att de väsentliga delarna finns med. Han tycker även att det var viktigt att frågan angående den kriminella sammanslutningen blev prövad men menar att det inte var det avgörande i domen. Istället menar han att det var mängden narkotika som spelade mest roll.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »